divendres, 27 de febrer del 2015

La isla de las flores

He escoliaste aquest vídeo: “La isla de las flores” Crec que és un vídeo molt útil per una classe d'ètica de 4rt d'ESO, o de filosofía de 1er de Batxillerat, pero també se pot emprar per una classe de geografia, d'història, etc.

El vídeo ens explica l'origen, els motius de la pobresa. Però també es poden fer molts més anàlisis, parla de la creació dels diners, del lucre, del treball, de l'esser humà, de la llibertat, etc. És un vídeo que ja té uns quants anys i en algun moments menciona coses que avui en dia estàn ja un poc obsoletes, per exemple diu que una familia és la unió d'un home i d'una dona. Avui en dia ja no es pot reduir la familia a aquesta definició, pero crec que també es pot aprofitar aquest fragment per a fer-ne un petit debat.


El vídeo dura 12 minuts. És un video bastant facil de comprendre, pero també és molt dens, introdueix molts de conceptes i moltes idees. Crec que és útil abans de visionar el vídeo, explicar una mica els principals conceptes que hi apareixen. Després de veure el vídeo es pot fer un debat comú, i si és necessari tornar a visionar els principals moments, o fins i tot el vídeo sencer.  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada